Vânzarea de bunuri prin OSS

Vânzarea de bunuri la distanță și servicii în U.E. prin OSS (One Stop Shop)

Conform Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), sistemul One Stop Shop simplifică operațiunile asociate comerțului transfrontalier Business-to-Consumer (B2C) al companiilor, înregistrarea și declararea electronicã, precum și plata Taxei pe Valoarea Adãugatã (TVA) aferentã anumitor vânzări de bunuri și servicii în Uniunea Europeană.

Contabilitate firme din One Stop Shop

Vânzarea la distanță este un tip special de tranzacție, iar o companie ce dorește să fie înregistrată in oss trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 1. Firma care face vânzarea este plătitoare de TVA.
 2. Livrează produse sau servicii într-o tară din Uniunea Europeană (UE).
 3. Către o persoane fizice sau firme neplătitoare de TVA.

 

Depunerea declarațiilor pentru firmele înregistrate în OSS.

Furnizorul, care a primit aprobarea cererii de utilizare a OSS, din partea uneia dintre cele doua autorități competente, are obligația de a depune la ANAF, în mod exclusiv electronic, declarația specială de TVA 398, prin intermediul semnăturii electronice, până la sfârșitul lunii care urmează după încheierea fiecărui trimestru calendaristic, indiferent dacă au fost sau nu realizate livrări de bunuri și dacă s-au prestat sau nu servicii pentru care se utilizează regimul special prevazut de art. 315 alin. (6) din Codul Fiscal.

 

Totodată, daca vei vinde bunuri la distantă din Romania către o tară din Uniunea Europeana, vei emite factura aplicând cota de TVA aferentă tării respective. Poți găsi lista ce conține cotele de TVA din țările Uniunii Europene ce a intrat în vigoare de la 1 Ianuarie 2022.

Audit financiar / Consultanta / Contabilitate / Resurse Umane / Calculator salarii / Declaratia A4200
Firma de taxi / Firma de catering / Firma de curatenie / Firma de transport / Firma de comert online / Firma de IT / Restaurante si baruri Comert prin Amazon
Contacteaza-ne

Suna-ne, scrie-ne sau viziteaza-ne biroul de contabilitate din Energi-Co Business Center.


 • București, 030167
  Strada Matei Voievod Nr. 29
 • Telefon
  +40.721.591.487
 • Adresa email
  office@contello.ro
 • Program
  Luni - Vineri intre 9.00 si 18.00

Contello, firma de contabilitate din București, prestează societatilor partenere servicii contabile și financiare de înalta clasă la prețuri excelente.
Informațiile contabile prezente pe acest website aparțin firmei de contabilitate Contello Audit SRL, București.

 
Acum ai posibilitatea de a verifica registrul de tva al ANAF rapid și simplu.