Contabilitate la o firma fara activitate

Chiar daca firma ta nu mai are activitate, trebuie sa stii ca ai obligativitatea depunerii anumitor declaratii lunare, trimestriale, semestriale sau anuale, pe zero.

Firma fara activitate

 
In conformitate cu Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr.166/2017, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 86 din 31 ianuarie 2017, chiar daca un operator economic este nou constituit in 2016 si nu a desfasurat inca nicio activitate pana la 31 decembrie trecut, trebuie totusi ca sa depuna la Fisc Declaratia 100, pe propria raspundere a persoanei ce administreaza  entitatea respectiva, in maxim 60 de zile de la incheierea exercitiului financiar precedent, adica pana la 1 martie 2017.
 
Explicatia este aceea ca orice firma din Romania, din momentul constituirii, incepe sa aiba activitate fiscala, chiar daca nu are si o activitate economica propriu-zisa.
 

Deoarece incepand cu 1 ianuarie 2017 nu se mai accepta in cazul firmelor declaratii fiscale completate doar pe hartie, declaratia de inactivitate va fi intocmita cu ajutorul unei aplicatii informatice gratuite si se va depune in format electronic, la care se anexeaza si o semnatura electronica extinsa sau, daca acest lucru nu este posibil, in format tiparit si electronic.

Declaratia de inactivitate 2017 este obligatoriu ca sa cuprinda urmatoarele date:

- denumirea completa a firmei, asa cum apare ea pe certificatul de inmatriculare a agentului economic respectiv;
- adresa sediului fiscal si a numarului de telefon;
- codul unic de inregistrare;
- capitalul social al entitatii respective.

 
Avand in vedere ca si ulterior inceperii activitatii economice propriu-zise pot exista anumite sincope ce au ca urmare obligativitatea depunerii la unitatea teritoriala fiscala a anumitor declaratii, este mai simplu ca sa apelati la firma noastra de contabilitate, care poate in numele dvs. sa completeze documentele respective corect si sa le depuna in termenele legale la organele competente, scapandu-va astfel de amenzi impovaratoare.
 
In conditiile in care legislatia fiscala din Romania este in continua schimbare, doar niste profesionisti adevarati pot ca sa va ajute sa nu faceti greseli in aceasta privinta, chiar daca temporar firma respectiva nu desfasoara niciun fel de activitate economica.

Chiar daca firma nu are activitate economica, are activitate fiscala si depunem declaratiile la termen tuturor firmelor ce au inchiat un contract de parteneriat cu noi.

Audit financiar / Consultanta / Contabilitate / Resurse Umane / Calculator salarii / Declaratia A4200
Firma de taxi / Firma de catering / Firma de curatenie / Firma de transport / Firma de comert online / Firma de IT / Restaurante si baruri Comert prin Amazon
Contacteaza-ne

Suna-ne, scrie-ne sau viziteaza-ne biroul de contabilitate din Energi-Co Business Center.


 • București, 030167
  Strada Matei Voievod Nr. 29
 • Telefon
  +40.721.591.487
 • Adresa email
  office@contello.ro
 • Program
  Luni - Vineri intre 9.00 si 18.00

Contello, firma de contabilitate din București, prestează societatilor partenere servicii contabile și financiare de înalta clasă la prețuri excelente.
Informațiile contabile prezente pe acest website aparțin firmei de contabilitate Contello Audit SRL, București.

 
Acum ai posibilitatea de a verifica registrul de tva al ANAF rapid și simplu.