Prestari servicii

Contabilitate la o firma de transport

Servicii contabile pentru operatorii de transport rutier de persoane sau marfuri, entitati juridice ce detin vehicule rutiere si care efectueaza transporturi rutiere interne si/sau internaţionale, precum si activitati conexe acestora.

Firma de transport

Ideea multor antreprenori romani este deschiderea unei de afaceri in transporturi ( marfuri sau persoane ) deoarece aceasta este o afacere care poate fi usor pusa in practica si, teoretic, cu mari sanse de izbanda. Infiintarea unei societati de transport rutier de marfuri sau persoane presupune presupune parcurgerea a catorva etape, adica inregistrarea propriu-zisa a firmei si apoi obtinerea licentei de transport la Autoritatea Rutiera Romana.

Te gandesti sa deschizi o firma de transport?

Fie ca este vorba de transportul marfurilor sau persoanelor, pentru activitatea de transport, forma juridica ce poate acoperi toate spetele afacerii este un SRL.

Ce cod caen se potriveste pentru transportul de marfuri ?

 • Cod CAEN 4941 - transporturi rutiere de marfuri
 • Clasa 494 = transporturi rutiere de marfuri si servicii de mutare

Ce cod caen se potriveste pentru transportul de persoane ?

 • Cod CAEN 4939 - Alte transporturi terestre de calatori n.c.a
 • Clasa 493 - Alte transporturi terestre de calatori

Ambele variante de mai sus apartin la:

 • Diviziunea 49 - Transporturi terestre si transporturi prin conducte
 • Sectiunea H - Transport si depozitare

Ulterior finalizarii procedurilor de infiintare a firmei, pentru a pregati terenul legal in vederea desfasurarii activitatilor de transport, vei avea nevoie de un expert contabil ce a dobandit o experienta temeinica in domeniul transporturilor. In Legea contabilitatii nr. 82/1991 se precizeaza ca orice societate ( chiar si de transport ) trebuie sa isi tina evidenta contabila la zi, registrele contabile obligatorii si sa intocmeasca situatiile financiare anuale.

Cadrul legal in desfasurarea activitatii de transport rutier de marfuri si de persoane il constituie OUG. 109/2005, cu modificarile si completarile ulterioare.

Contello asigura clientilor din transporuri calitate si profesionalism in furnizarea de servicii contabile complete, transmitere declaratii Intrastat, obtinere EORI etc.

Ai nevoie de contabilitate pentru firma ta?

Suna-ne, scrie-ne sau viziteaza-ne sediul Contello, firma de contabilitate si expertiza contabila, membra a Corpului Expertilor Contabili si a Contabililor Autorizati din Romania.

Audit financiar / Consultanta / Contabilitate / Resurse Umane / Calculator salarii / Declaratia A4200
Firma de taxi / Firma de catering / Firma de curatenie / Firma de transport / Firma de comert online / Firma de IT / Restaurante si baruri Comert prin Amazon
Contacteaza-ne

Suna-ne, scrie-ne sau viziteaza-ne biroul de contabilitate din Energi-Co Business Center.


 • București, 030167
  Strada Matei Voievod Nr. 29
 • Telefon
  +40.721.591.487
 • Adresa email
  office@contello.ro
 • Program
  Luni - Vineri intre 9.00 si 18.00

Contello, firma de contabilitate din București, prestează firmelor de transport servicii contabile și financiare de înalta clasă la prețuri excelente.
Informațiile contabile prezente pe acest website aparțin firmei de contabilitate Contello Audit SRL, București.

 
Acum ai posibilitatea de a verifica registrul de tva al ANAF rapid și simplu.