Trendul gospodinelor ce obisnuiau sa gateasca este in scadere, iar pe fondul job-urilor solicitante din corporatii si mai ales a vietii alerte , tot mai multi oamenii care muncesc in Bucuresti apeleaza la firme de catering pentru un pranz sanatos.
Pentru a acoperi cât mai multe cereri, în timp, companiile de catering şi-au diversificat ariile de activitate, iar estimarile din sectorul de catering arată că numai piaţa comenzilor online se ridică la peste trei milioane de euro si are o tendinta de crestere de la an la an.
Start-up
Te gandesti sa deschizi o firma de catering?
Mai ieftina decat un restaurant, relativ mai usor de administrat si de transformat intr-o afacere, sunt principalele atuuri care pot transforma ideea unei firme de catering intr-o afacere profitabila.
In cazul infiintarii unui S.R.L, veti avea nevoie de urmatoarele:
- Alegerea denumirii societatii
- Copie carte de indentitate ( C.I. )
- Copie a dovezii de spatiu unde va fi sediul social
- Acordul asociatiei de proprietari / vecini.
- Declaratie de asociat unic si administrator
- Specimen de semnatura obtinut la un notar public.
Ce cod caen se potriveste pentru activitatea de catering ?
- Codul CAEN 5621 - activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente, include a include asigurarea serviciilor de alimentatie bazate pe aranjamente contractuale cu clientii.
- Clasa 562 - Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente si alte servicii de alimentatie
- Diviziunea 56 - Restaurante si alte activitati de servicii de alimentatie.
- Sectiunea I - Hoteluri si restaurante.
Se poate mentriona si codul 5629, alte servicii de alimentatie, pentru diversificarea afacerii.
Small team
Odata cu finalizarea procedurilor de infiintare a firmei, pentru a pregati terenul legal in vederea desfasurarii activitatii de catering vei avea nevoie de un contabil. In Legea contabilitatii nr. 82/1991 se precizeaza ca o firma trebuie sa organizeze evidenta financiar – contabila, respectiv sa tina la zi registrele contabile obligatorii si sa intocmeasca situatiile financiare anuale.
Particularitati privind organizarea contabilitatii la o firma de catering
- Evidenta documentelor aferente chiriei, curentului sau ale altor furnizori de servicii.
- Evidenta achizitiilor de materii prime, inregistrarea pierderilor si reglarea stocurilor.
- Realizare retetarelor de productie pe baza materiilor prime.
- Evidenta obiectelor de inventar ( caserole, frigidere, mese de lucru, aparatura de bucatarie etc )
- Inregistrarile incasarilor de la clienti ( chitante, bonuri sau facturi ).
- Evidenta si realizarea dosarelor de personal, fise de post, servicii de salarizare aferente bucatarilor, curierilor etc.
Pentru orice firma Contello depune toate declaratiile fiscale cat si realizarea si depunerea bilantului situatiilor financiare.
Enterprise