Servicii de expertiza contabila

Expertiza contabila este o activitate depusa de un personal autorizat de lege pentru constituirea realitatii operatiilor de ordin financiar sau economic, pe baza cercetarii documentelor, datelor si informatiilor de contabilitate.

Activitatea si prestarea serviciilor de expertiza poate fi realizata numai de personalul autorizat de lege, care a efectuat in prealabil cercetari si planuri elevate ale documentelor si informatiilor de contabilitate.

Mai precis, expertiza contabila se refera la cercetarea nivelului economic al anumitor societati. Atat documentele si datele statistice, cat si concordanta dintre acestea, sunt, de cele mai multe ori, utile in situatii de ordin comercial, penal sau civil. Aceasta activitate este intocmita numai daca se dispune de catre instanta, intrucat aceasta poate infirma sau confirma declaratiile controlului in privinta abaterilor, pagubelor, lipsurilor sau deficientelor companiei implicata.

Exista doua mari clasificari ale expertizei contabile”judiciara si extrajudiciara.

Expertiza contabila extrajudiciara este acceptata si/sau dispusa de ambele parti aflate in litigiu intr-un mod amiabil. Aceasta poate fi solicitata, de asemenea, si de persoane de ordin juridic sau fizic pentru a stabili legalitatea activitatilor pe care o intreprind.

Expertiza contabila judiciara, in schimb, poate fi dispusa de catre instantele de judecata sau de organele de urmarire penala, pentru a solutiona anumite litigii sau procese. Mai mult, aceasta expertiza conduce catre solutionarea cazurilor aflate inca in stadiul de cercetare sau de ancheta, de catre organul judiciar.


Concluziile realizate in urma expertizei contabile judiciare ii confera organului judiciar detalii si imprejurari de fapt care contribuie la lamurirea cauzei. Un expert in acest domeniu poate solutiona atat cauzele, cat si efectele unui astfel de proces.

Audit financiar / Consultanta / Contabilitate / Resurse Umane / Calculator salarii / Declaratia A4200
Firma de taxi / Firma de catering / Firma de curatenie / Firma de transport / Firma de comert online / Firma de IT / Restaurante si baruri Comert prin Amazon
Contacteaza-ne

Suna-ne, scrie-ne sau viziteaza-ne biroul de contabilitate din Energi-Co Business Center.


 • București, 030167
  Strada Matei Voievod Nr. 29
 • Telefon
  +40.721.591.487
 • Adresa email
  office@contello.ro
 • Program
  Luni - Vineri intre 9.00 si 18.00

Contello, firma de contabilitate din București, prestează societatilor partenere servicii contabile și financiare de înalta clasă la prețuri excelente.
Informațiile contabile prezente pe acest website aparțin firmei de contabilitate Contello Audit SRL, București.

 
Acum ai posibilitatea de a verifica registrul de tva al ANAF rapid și simplu.