Contello Bucuresti Contello Bucuresti

Ce este auditul intern?


Auditul intern al activitatii unei societati reprezinta activitatea de examinare obiectiva a cumultului de activitati ale unei societati , cu scopul furnizarii unei opinii independente a managementului riscului, controlului ,respectiv a proceselor de conducere a acesteia.

Asistență telefonică gratuită: +40.721.591.487

Solicita oferta audit


Contello efectueaza auditul statutar atunci cand legislatia le impune societatilor comerciale sa isi supuna situatiile financiare operatiunii de audit financiar sau cand efectueaza voluntar auditul financiar si publica situațiile financiare auditate impreună cu raportul de audit.

Auditul intern 

 

Auditul intern  este o activitate independenta si se practica prin respectarea normelor elaborate de CAFR; aceste norme cuprind reguli de organizare, reguli de exercitare, reguli de implementare a auditului intern dar si Codul de etica pentru profesia de autidor intern.

Auditul intern  poate fi exercitat atat de persoane din interiorul societatii in cauza, cat si de persoane din exteriorul acesteia, cum ar fi auditorii financiari.

Scopul auditului intern este urmatorul:


•  verificare daca  activitatea societatii este in conformitate cu politicile, programele si managementul acestuia, conform prevederilor legale;
•  evaluare daca controalele financiare ,cat si cele nefinanciare   sunt aplicate si daca acestea conduc la cresterea eficientei activitatii societatii respective;
• verifica daca informatiile atat financiare, cat si financiare furnizate de catre sistemele informatice interne furnizeaza  realitatea atat economica, cat si manageriala a               activitatii societatii.oferirea de recomandari pentru imbunatatirea activitatii organizatiei.

 •  identificare a riscurilor la care este supusa activitatea organizatiei, cat si proceduri si politici de eliminare a acestora, respectiv a fraudelor sau a pierderilor.
 • oferirea de recomandari pentru imbunatatirea activitatii organizatiei.

Pentru auditorii financiari , pe durate desfasurarii auditului propriu-zis, ei se bazeazasi pe rezultatele auditului intern, acesta constituind proba de audit pentru efectuarea unui audit statutar, respectiv pentru intocmirea raportului de audit final. 

Pentru regiile autonome, companiile nationale si societatile nationale, precum si pentru alte entitati economice cu capital majoritar de stat, auditul intern trebuie organizat in conformitate cu legislatia privind auditul intern din entitatile publice.

Audit financiar / Consultanta / Contabilitate / Resurse Umane / Calculator salarii / Declaratia A4200
Firma de taxi / Firma de catering / Firma de curatenie / Firma de transport / Firma de comert online / Firma de IT / Restaurante si baruri

Contacteaza-ne

Suna-ne, scrie-ne sau viziteaza-ne biroul de contabilitate din Energi-Co Business Center.


 • Bucuresti, 030167
  Strada Matei Voievod Nr. 29
 • Telefon
  +40.721.591.487
 • Adresa email
  office@contello.ro
 • Program
  Luni - Vineri intre 9.00 si 18.00

Contello, firma de audit din Bucuresti, presteaza servicii de audit statutar, intern si fonduri europene de inalta clasa la preturi excelente.
Informatiile contabile prezente pe acest website apartin firmei de contabilitate Contello Audit SRL, Bucuresti.